Jesu återkomstMissa intePredikan

Vi måste fortsätta vittna om Jesus!

Det är tomt i själen på människorna. De behöver budskapet! Tänk om vi som älskar Jesus i den här sista tiden kunde resa oss upp, och försöka vinna människor för himmelriket!


Appell av Börje Hoff 14.06.2020. För att lyssna, klicka här. Transkribering: Melody Sundberg

Guds frid!

Vi sjunger och prisar Jesus, och vi älskar Jesus. Egentligen har vi ingenting annat, än att tala om Jesus. När Jesus kom till jorden kom han inte hit för att starta politiska partier eller förbättra människorna. Nej, han kom hit för att han älskade oss, och för att på ett kors bära våra synder och sjukdomar på sig. Det var därför han kom hit: Han älskade oss! Det är det som är så fantastiskt.

Jag hörde på en gudstjänst i morse. Man talade om växter och planteringar, men inte ett ord om Jesus. Så tror man att det ska bli någonting av det. Folk har fullständigt slutat ha väckelsemöten. Människorna talar inte längre om Vägen: Hur man gör för att bli frälst. Det är massor med människor som kommer att gå evigt förlorade därför att de inte får budskapet. De får inte höra talas om Jesus och vad han gjorde. Religion blir något slags flummigt som finns där borta i fjärran. Det är så fruktansvärt när man ser hur det kommer att gå!

Av hela mitt hjärta önskar jag att vi kunde nå dessa människor. Åh, tänker jag ibland, om jag vore ung igen! Om jag hade varit ung idag, och fått komma ut till människor som inte har någonting att leva för… Människor tar livet av sig. Man tycker att Dala-Järna, där jag bor, är ett väldigt lugnt och fint ställe.

Men en granne gick och hängde sig.

En granne gick och sköt sig.

Varför då?

Jo, människorna är fruktansvärt olyckliga.

Det hjälper inte att man har mat för dagen och att man har det bra ekonomiskt. Det är tomt i själen på människorna. De behöver budskapet! Tänk om vi som älskar Jesus i den här sista tiden kunde resa oss upp, och försöka vinna människor för himmelriket! Vi har en liten chans kvar. Jesus kommer snart. Det kan gå mycket fortare än du tror, så kommer han och hämtar sin brud. Men alla de andra, då? Vi måste, i Jesu namn, fyllas med kraft ifrån höjden, så att människorna ser att vi har någonting.

Jag läste Arne Imsens predikan i senaste Midnattsropet, där han skrev om att ”bara vara.” Det handlar om att människorna ska se att vi har Jesus i våra hjärtan; se att det är någonting som vi har. Jag önskar att det skulle bli så att det brann så väldigt i våra hjärtan, att de direkt såg att ”där är en människa som är frälst, någon som fått uppleva någonting nytt. Där är en människa som har någonting i sitt hjärta!”

Vi är små. I världens ögon är vi som små gruskorn. Men Herren tycker att vi är betydelsefulla. Det är hans ärende vi vill gå. Vi vill fortsätta apostlagärningarna, fortsätta att vinna människor för himmelriket. Vi vill göra allt vi kan för människorna, för att de ska bli frälsta.

Vi måste ropa till Herren om att få den där kärleken till våra medmänniskor – att se dem med Jesu ögon. Vi får inte hamna i träldom och tycka att allting är bra, bara vi får ha ett möte då och då. Det är mycket allvarligare än så. Frälsningen är någonting som går in i hjärtat, någonting som går helt och hållet in i vår själ. Vi vill ingenting annat! Vi vill inte sitta och titta på TV-program som är färdigskrattade. Vi vill inte hålla på med det som världen sysslar med. Vi vill tillhöra Guds rike! Vi vill göra det Herren vill att vi ska göra! Vi vill förvandla människorna. Vi vill göra som lärjungarna gjorde på den tiden: Gå runt och vinna människor för Jesus.

Jag hoppas verkligen att vi kan ha väckelsemöten igen, när Corona-tiden tagit slut. Att vi kan sjunga de här gamla sångerna, sådana som är inspirerade av den helige Ande. Sånger som det är mening i. Jag var med Bill Nyman, en missbrukare. Han var gitarrpedagog och skulle lära församlingen att spela gitarr. Vi började alltid med Halleluja, snart skall dagen gry. Varenda dag sjöng vi den sången och tillslut kunde man den utantill. Men det kom alltid nya människor som blev frälsta, och då måste de också lära sig ackorden. De som var lite duktigare fick acceptera att vi måste ta om, också vi fick sjunga: ”Snart skall Jesus komma hit igen…”

Jag önskar av hela mitt hjärta att vi fick ett personligt möte med Jesus. Det här är ingen religion, vi håller på med. Det är levande liv! Vi kan inte göra annat än fortsätta vittna om Jesus och sjunga om honom.

Jag vill dela med mig av en sång, som jag sjungit i snart 55 år. Den heter:

Jag önskar att se Jesus först av allt.

I himlen är det många ting jag längtar att få se,
Av skönhet som allt annat övergår.
Men då jag når det landet och i härlighet framstår
Jag önskar att se Jesus först av allt

Refräng: Jag önskar att se Jesus först av allt
Min syndaskuld på korset han betalt
Och så för evighet få se hans härlighet
Jag önskar att se Jesus först av allt

Jag önskar skåda pärleportar, gator av rent guld
Jag längtar se vår boning likaså.
Den nya stad och floden, som är klar som ren kristall
Men Jesus vill jag möta först av allt

Jag längtar möta kära som mig väntar på den strand
Vi minnes ej den tid vi var på jord
Jag längtar möta dem som har gått förut till livets land
Men Jesus vill jag möta först av allt

Vi ber.

Käre Jesus, jag prisar och lovar dig, halleluja. Tack att vi ska få möta dig en dag, Jesus. Tack att du frälser syndare idag, Jesus, att du frälser människor! Att du lyfter också de som ingenting är, Jesus. Att du fyller oss med din kraft. Åh, tack Jesus att du älskar oss.

Amen.

Relaterade artiklar

Back to top button