ArtiklarJesu återkomstNyheter2Profetior

Teknik lanserad för att betala med ansiktet eller handen

För 2000 år sedan profeterade Johannes om ett framtida betalningssystem. Nu lanserar Mastercard betalning med ansiktet eller handen.

Denna artikel publicerades först i tidskriften Flammor, nr. 2.2022.


”Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.” Uppenbarelseboken 13:16-17.

Förändringar på vilka sätt vi kan betala med, det har vi upplevt flera under de senaste åren. Bibeln har redan för 2000 år sedan visat på det slutgiltiga sättet. Det beskrivs på det sätt som vi citerat från Uppenbarelsebokens 13:e kapitel.

Nu börjar nyhetsrubrikerna tala om samma sak som profetiorna.

Det kommer alltså att ske på något sätt med vår kropp, med handen eller ansiktet. Betalkort är bara en övergångsform. ComputerSweden med flera nyhetskällor skriver att Mastercard nu aviserar att man tänker ta bort sina kort så att inte dessa behövs för betalningar. Nu skall dessa istället genomföras med hjälp av handen eller ansiktet.

”Handen eller pannan” lyder profetians ord och detta kopplat till någon form av ”märke.”

”Nu när man i nyhetsflödet i princip kan läsa om det som profetian i Uppenbarelseboken säger, då är det dags att inse hur nära vi lever den slutliga uppfyllelsen.”

Detta är något mycket konkret som beskrivs i Uppenbarelseboken 13. Det är inte så att det handlar om symbolik, det framgår tydligt av bibelordet. Trots det menar några att märket skulle handla om att tänka rätt (pannan) och att handla rätt (handen), att det skulle vara ”märket”. Det håller inte inför vad bibelordet säger.

För det första handlar det om att man tar emot något konkret, ”tar emot ett märke.” inte tänker eller handlar. För det andra: Hur skulle att tänka och handla rätt, ha med möjligheten att köpa eller sälja? Nej, det säger inte bibelordet att det handlar om.

Det är den som inte tar någon form av ”märke” som inte får göra det, så säger bibeltexten klart och tydligt. Låt oss inte göra omtolkningar och försök till symbolik.

Nu när man i nyhetsflödet i princip kan läsa om det som profetian i Uppenbarelseboken säger, då är det dags att inse hur nära vi lever den slutliga uppfyllelsen.

Mer om detta finns att läsa i denna artikel från CNBC.

Holger Nilsson

Holger Nilsson är förkunnare samt redaktör för den kristna tidskriften Flammor. Han driver också webbplatsen Flammor.com.
Back to top button