LivsberättelserMänniskor berättar hur de blev kristnaNyheter2Religioner och det ockulta

Shaun, f.d. satanist: Jag knäböjde och bad Gud om förlåtelse!

När Shaun gick från ateism till satanism märkte han hur han snabbt blev hatisk och våldsam. Men en dag hörde han Gud kalla honom.


Jag är på Twitter och läser, när en retweet fångar min blick. En man berättar att han varje dag brukade mobba och skada kristna. Men så skedde en stor förändring i hans liv.

På sin profilbild tittar han leende in i kameran. I skrivande stund är det fyra månader sedan han slutade leva för Satan, och började leva för Jesus.

In i mörkret

Shaunwan Van Wyk, eller Shaun som han kallar sig, bor i Namibia. Som liten brukade han gå i kyrkan tillsammans med sina syskon, men under tonåren gjorde han uppror mot föräldrarna och vände sig bort ifrån sin kristna tro. Tillslut blev han ateist.

Foto: Privat

Shaun uppslukades av sin syndfulla natur, och ju mer han syndade, desto djupare sjönk han. På detta sätt öppnades en dörr för demoniskt inflytande. Shaun märkte hur han började bli allt mer arg. Hans missbruk inom olika områden ökade och han började sakta röra sig mot satanism.

”Inte en enda gång under mitt fruktansvärda liv som satanist, hade Gud slutat älska mig. Han hade varit med mig hela tiden.”

– Jag tittade ofta på porr och var alkoholberoende, en väldigt dålig kombination. Jag förtärdes av en lustfylld ande och ju mer jag syndade, desto fler onda andar tog över mig.

Shaun berättar hur han kom till en punkt där han var helt beroende av satanistiskt material såsom skräckfilm, häxkonst, och satanistisk porr.

– När jag förstod vad som hände var det redan för sent. Jag var redan fast. Jag hade sjunkit så djupt att jag inte kunde tänka mig att backa ur. Synden och lusten kändes allt för bra.

I Satans grepp

Tiden gick och han började hata både Gud och kristna. Dessutom började han bli våldsam.

– Jag hade ingen anledning att hata dessa människor, men jag var under demonisk influens. Det var inte längre jag, utan de onda andarna som manifesterades genom mig. De påverkade mig att sjunka allt djupare inom satanism och att praktisera magi.

Redan som ateist hade Shaun tänkt att kristna var roten till allt dåligt. Han såg dem som bakåtsträvare som hindrade mänskligheten från att utvecklas.

– Jag försökte att alltid debattera med kristna och att locka dem från tron genom att berätta för dem om vetenskap.

Efter att Shaun besattes av demoner märkte han att hans känslor för kristna förändrades. Han inte bara hatade dem, han ville se dem förintade. Han ville döda eller fördärva dem.

– När jag tänker tillbaka var det väldigt obehagligt, och helt olikt mig. Det är skrämmande att tänka på hur snabbt min goda sida försvagades. Det tog bara några dagar.

Besatt

Jag frågar honom något jag undrat över i många år. Varför väljer man Satan, Guds motståndare, framför Jesus, fridens Herre? Han svarar att han tror att det handlar om att man älskar sin synd mer än Jesus.

– Det är den nakna sanningen, och det var sant även för mig. Jag älskade min synd för mycket för att ens tänka tanken att sluta synda och att förändras.

Jag undrar också något annat. Hur visste han att han var besatt, och att det inte var hans egna tankar?Men Shaun är säker.

– Jag började göra saker som jag normalt inte skulle göra. Jag började höra röster i huvudet som sade mig att skada kristna eller att tvinga dem att se pornografiskt material så att de skulle falla i synd. Dessa röster försvann helt efter att jag blev frälst.

Han berättar att han aldrig hade haft psykiska störningar eller sjukdomar. Ändå började han höra röster under nätterna.

– Ibland brukade jag vakna upp mitt i natten och känna en tung vikt på mitt bröst, såsom något tryckte sig ned över mig. Känslan kom tillsammans med en svavellukt.

Frihet

Jag ber Shaun berätta om hur han mötte Jesus. Han blir glad och säger ”detta är något jag älskar att berätta om.”

Att Shaun hädade Gud, mobbade kristna och tjänade Satan, hade gjort honom mycket populär på sociala medier. Även fast han bara postade hemska inlägg fick han massor med uppmärksamhet. Han berättar att han, vad gäller fördärvlighet och gudlöshet, hade kommit så långt som man kan komma. Men ändå sände Gud, i sin gränslösa nåd, den Helige Ande till honom.

– Det var en helt vanlig dag. Jag var upptagen med att synda och se på porr när jag plötsligt kände Guds kärlek inom mig. På grund erfarenheter under min barndom förstod jag omedelbart att det var den Helige Ande. Den enda gång jag kunde minnas ha känt den sortens kärlek, var när jag sjöng lovsånger i kyrkan.

Shaun stängde omedelbart av porrfilmen och fokuserade på Guds röst.

– Jag hörde den tydligt. Gud sade helt enkelt ”vad gör du, Shaun? Det är dags för dig att komma hem. Du vet att du är mitt barn och att jag älskar dig så mycket.”

Shaun berättar att i den stunden kände han en stark skam, och han insåg hur mycket han trasslat till sitt liv. Han tänkte på alla kristna han sårat och på alla människor han berövat tron.

– Plötsligt gick allt upp för mig. Mina ögon öppnades och för första gången förstod jag vilket monster jag hade blivit. I den stunden visste jag att jag måste gå ned på knä och be Gud om förlåtelse. Inte en enda gång kände jag Guds vrede. Jag bara kände hans kärlek. Inte en enda gång under mitt fruktansvärda liv som satanist, hade Gud slutat älska mig. Han hade varit med mig hela tiden.

Efter att Shaun hade bett till Gud raderade han alla satanistiska inlägg i sociala medier, all porr ur sin mobil och slängde bort alla satanistiska föremål.

– Jag började ropa ”Jesus! Jesus! Jesus!”

Ett nytt liv med Jesus

Sedan Guds ingripande har Shauns liv förändrats. Han berättar hur han känner sig gladare och fridfullare.

– Jag har ett välsignat hopp. Jag vet att även om jag dör kommer jag att leva, och jag kommer att spendera evigheten tillsammans med min Herre Jesus.

Jag frågar om han har något att säga till människor som ännu inte tror på Jesus.

– Jag vill att människor ska sluta leka med synden och att de ska inse vilken destruktiv kraft den faktiskt är. Du kan vara en hängiven kristen, men om du fortsätter att hela tiden synda lämnar du dörren öppen för onda andemakter och de kan få ett grepp om ditt liv. Du måste stänga alla dörrar så att Fienden inte får en chans att attackera dig. Människor måste ta på Guds fulla vapenrustning och vandra i Anden istället för i köttet.

Back to top button