LivsberättelserMänniskor berättar hur de blev kristnaNyheter

Kjell hörde Guds röst i fängelset

Kjell Roos var tidigare missbrukare och intagen på anstalt. Läs hans vittnesbörd om hur han hörde Guds röst i fängelset.

Vittnesbörd av Kjell Roos. För att lyssna, klicka här. Transkribering: Melody Sundberg


Jag skulle vilja läsa en vers ur Bibeln, det är Jesaja 54:10. Jag fick denna vers och det var första gången jag förstod att man kan höra Guds röst. Jag hade hört den en gång innan – men denna gång förstod jag att det var allvar.

Detta var i fängelset. Första torsdagen jag var inne i Västeråsfängelset vaknade jag på natten. Jag tyckte att det var någon som sade:

– Jesaja 54:10.

Jag hade aldrig läst i Jesaja förut, och förstod inte vad det var. Jag skulle sova igen, och då var det någon som igen sade:

– Jesaja 54:10.

Jag tänkte att det måste vara inbillning, men reste mig upp ur sängen och läste [i Bibeln]:

Ӏven om bergen viker bort
och höjderna vacklar,
så ska min nåd inte vika från dig
eller mitt fridsförbund vackla,
säger Herren din förbarmare.” (Jesaja 54:10).

Kan du tänka dig?

Jag hade varit narkoman i många år. Dagen efter var det fullt med narkotika på anstalten och jag hade den svåraste stunden i hela mitt liv att låta bli knarket. Men Gud hjälpte mig med denna vers!

Halleluja!

Jag tackar dig käre himmelske Fader. Tack för denna välsignelse du givit mig, Herre. Tack käre Herre Jesus Kristus att du ska välsigna mina syskon, Herre. Halleluja, att du ska bevara oss var och en, Herre. Blodets inflytande, Herre. Åh, halleluja. Tack käre, himmelske Fader att vi kan höra din röst, Herre, bara vi lyssnar, Herre. Halleluja i Jesu namn, amen.


Fotnot: Kjell Roos blev frälst och lämnade den kriminella banan. Han förkunnade om Jesus under resten av sitt liv och jag minns honom som en brinnande väckelsepredikant. Läs mer om honom här. //Red.

Relaterade artiklar

Back to top button