LivsberättelserMänniskor berättar hur de blev kristna

Maj-Len: Jag fick möta Jesus!

Maj-Len såg Jesus på korset framför sig. Här är hennes berättelse.


Min barnatro fick jag redan som liten, hemma och i söndagsskolan. När jag konfirmerades var jag mycket gripen av vad Jesus gjort för oss, då Han dog för våra synder på korset. Mormor ville att jag skulle gå med i Kyrkans Ungdom, då skulle hon ge mig en gitarr. Men hur det nu blev, så ville jag först pröva på hur det var att gå ut och dansa. Min väninna kände likadant. Jag ville vara troende men det blev bara till hälften, och jag hittade min man på dansplatsen.

Jag kommer från svensktalande Österbotten i Finland. Min man och jag flyttade till Sverige då det var dålig med arbete i Finland. Vi hade varit gifta bara ett par år när en olycka hände på hans arbetsplats, han blev skadad i huvudet och opererades. Det var en svår tid för mig.

Jag jobbade då i ett storkök i Sigtuna. En äldre man brukade stå vid busshållplatsen och såg ut att vilja prata med mig, men det blev inte mer än lite ytligt prat. En gång hade han en kristen tidning i handen, jag tänkte att han måste vara troende.  I mitt inre hade jag börjat längta efter att komma Gud närmare, då jag hade det så jobbigt. Jag försökte be, men fick ingen kontakt med Gud. 

Min väninna och jag hade en kväll varit och hälsat på en arbetskamrat och kom hem. Jag gick och lade mig, men det gick inte att sova. Plötsligt var jag medveten om att någon var i sovrummet, förutom min man som låg och sov. Kan ni förstå, alldeles bredvid min säng, kanske en meter ifrån, såg jag den korsfäste Jesus! 

Jesus såg på mig, han var full med sår och blödde överallt, blodet rann där törnekronans taggar trängt in i pannan. Jag kände att han sa:  ”Detta gjorde jag för dig”.  Han såg så lidande ut, fastspikad som han var, jag blev alldeles gripen o började gråta. Jag tänkte:

– Käre Jesus, måste du lida så för att ta på dig straffet för mina synder! 

Jag blev så tacksam mot Honom, jag blev så gripen av att Jesus lidit så mycket för min skull!  Jag tackade och tårarna rann, jag kunde inte sova den natten. Jesus såg jag bara en liten stund, men den natten förbyttes mina tårar till glädjetårar.

Det blev småningom morgon, den ljusaste morgon jag nånsin sett, allt var som förvandlat, jag ville ta alla i famn och säga hur underbar Jesus är. Jag ville berätta hur han lidit för att vi ska gå fria från att bli straffade för våra synder. Jag kände mig pånyttfödd och det var jag ju också! När jag började be, så bad jag till Jesus, och jag kände tydligt att jag hade kontakt med Honom, ja med Gud också. Väggen som funnits mellan oss, då jag tidigare inte fick kontakt i mina trevande försök att be, var borta.

Jag gick till bussen för att åka till arbetet. Samma man stod där igen. Han påpekade att jag såg så glad ut, och jag berättade att jag blivit frälst och hur det gått till. Han sade att det var det bästa han kunnat fått höra. Jag berättade vilken natt jag sett Jesus, och då sa han:

– Den kvällen hade vi bönemöte i kapellet, och vi bad för dig att du ska få möta Jesus och bli frälst! 

Ja det fick verkligen bönesvar!  

Jag berättade för mina vänner och bekanta. En del blev mycket förvånade, andra gjorde narr eller hånlog, men vad gjorde det, jag var lycklig!  Mycket har hänt i livet sedan dess, men jag kan säga att tron bär mig än i dag. Min frälsningsupplevelse hände år 1975. 

Jag ska säga dig att Jesus vill frälsa dig också! Tacka Honom för att Han tog dina synder på korset och dog för dig, ta emot Honom i ditt liv och du har en trogen vän för livet. Be om förlåtelse för dina synder. Tack vare Jesus kan vi komma till Gud och få Gud till Far, och vi får leva i Himlen för evigt, inte av egen förtjänst, utan av NÅD! Om du gör som jag beskrivit här på de nedersta raderna, så blir även du frälst!  Du behöver också då tro att Jesus är Guds son, och bekänna för någon att du tagit emot Jesus i ditt liv!  Jag önskar dig lycka till, du kommer aldrig att ångra dig, utan känna dig som en som vunnit högsta vinsten!

Maj-Len

Relaterade artiklar

Back to top button