LivsberättelserÖvriga vittnesbörd

Annika: ”Jag tror och vet att mitt liv vilar i Jesu händer.”

Tidigare i år förändrades Annikas liv då hon drabbades av cancer. Här är hennes vittnesbörd om hur Gud är nära trots att livet inte blir som planerat.


För några år sedan började min man och jag prata om att vi skulle renovera vår gamla sommarstuga som min farfar byggde för länge sen, och vi började med att byta dörren och fönstren sommaren 2019. Vi planerade ta renoveringen efter hand och inte stressa, och sommaren 2020 planerade vi byta innertak och sätta panel på väggarna, och få köket funktionellt. 

Men inget av det vi planerat göra i sommar blev gjort.

I februari 2020 måste jag söka mig till läkare efter att ha haft en del hälsoproblem som bara tilltog. Läkaren skickade mig  vidare på undersökning samma dag, och då kvällen kom fick jag vetskap om att jag har en tumör i tjocktarmen. Efter ytterligare undersökningar kom beskedet om att jag har spridd cancer med metastaser i äggstockarna och i en lymfkörtel bredvid tjocktarmen, samt flera stycken metastaser i levern.  Jag blev sjukskriven och påbörjade cytostatikabehandling utan att veta något om framtiden, annat än att cytostatikabehandlingen fortsätter tillsvidare.

”Att vara troende betyder inte att man är skyddad från problem, men när problemen kommer ger tron en stadig grund att stå på.” 

Under hela mitt liv har jag haft en tro på Jesus som min frälsare. Att vara troende betyder inte att man är skyddad från problem, men när problemen kommer ger tron en stadig grund att stå på. Jag har troende syskon runt om mig som ber för mig och min familj, och det har gett mig en sådan varm frid inombords trots allt det som pågår i mitt liv. Många bekanta frågar mig om jag inte har ångest eller ” mörka tankar” då framtiden är så oviss. Men jag har inte haft någon ångest eller några  ”mörka tankar” eftersom jag tror och vet att mitt liv vilar i Jesu händer. 

Visst har jag gråtit ibland, men jag vet att vad som än sker så har Jesus kontroll.  Jag tror på det som står i Bibeln. Då Jesus vandrade här på jorden svarade han aldrig ”nej” åt en människa som ärligt bad om hans hjälp, och det står också att Jesus är den samma igår, idag och för evigt!

Det finns ingen bättre än Jesus att överlåta sitt liv till!  Och jag är så tacksam för alla troende som ber för mig och min familj.  Så, även om jag är sjukskriven, under behandling och trött , så vill även jag lyfta fram människor inför Gud.  För den frid som Jesus ger är långt mera värd än vad denna världen kan erbjuda.

Annika


Fotnot. Den 15 augusti 2021 somnade Annika in omgiven av sin familj och beredd att möta sin Frälsare som väntade på henne. //Red.

Back to top button