LivsberättelserMänniskor berättar hur de blev kristna

Pär: Min väg till tro

Pär sökte sanningen om livet – men också befrielse från sin negativa livsstil och olika beroenden. Trots att han testade allt fann han varken svar eller frid. Men så läste han om Jesus på internet…


Personligen kommer jag inte från något speciellt kristet hem, utan jag sökte Gud själv. Ingen har tvingat på mig tron. Jag är, som många andra, barndöpt och konfirmerad i Svenska kyrkan. Jag trodde väl på Gud, men jag sökte eller följde honom aldrig. Jag gick min egen väg. Jag trodde att allt var färdigt för himlen genom mitt traditionella barndop och min konfirmation. Jag levde på som vanligt i väldig okunskap.

”Jag kände att jag testat allt och inte funnit något svar eller frid någonstans. Jag testade att kontakta spåtanter, provade på healing också vidare, men inget hjälpte. Jag ville verkligen söka sanningen om livet och samtidigt bli befriad från det dåliga liv som höll på att sluka mig.”

När mitt liv började kantra med ångest och dylikt, googlade jag lite slumpmässigt på kristna sidor. Varför? Jo, jag kände att jag testat allt och inte funnit något svar eller frid någonstans. Jag testade att kontakta spåtanter, provade på healing också vidare, men inget hjälpte. Jag ville verkligen söka sanningen om livet och samtidigt bli befriad från det dåliga liv som höll på att sluka mig. Jag var fast i beroenden av olika slag som alkohol, tillfälliga sexuella förbindelser, internetporr, spel, också vidare.

På internet hittade jag i alla fall en överlåtelsebön till Jesus. Jag skrev ner den på papper och gick sedan in i sovrummet och bad på knä. Jag började läsa den i tro från hjärtat, sedan bekände jag min synd i ånger, och bad ungefär: ”Gud förlåt mig, och Jesus, om du finns – kom in i mitt liv nu.”

Efteråt kom oväntat en värme in i min kropp och duschade mig ren från allt mörker. Jag blev kraftigt tagen av detta och föll i gråt där vid sängkanten. Samtidigt tackade jag Gud för att jag blev förlåten. Jag fick där verkligen sanningen om Guds existens och att Jesus verkligen dog för våra synder på korset och gjorde oss levande igen. Inget blev sig likt efter detta. Gud började sakta förvandla mig på ett övernaturligt sätt och leda mig rätt. Helt otroligt!

En stark känsla och tanke manade mig att kontakta den lokala frikyrkan, även fast jag inte visste var jag skulle ta vägen. Samma känsla manade mig vidare till olika saker, bland annat att omvända mig, bättra mig och sluta göra saker som var dåliga. Känslan manade mig också att gifta mig eftersom jag levde som sambo, och att gå till vissa personer som jag gjort illa för att få förlåtelse. Jag blev otroligt känslig för synd och drogs till att läsa Bibeln. Då har jag knappt läst en bok i hela mitt liv! I efterhand förstår jag att Gud drog mig närmare honom. Allt detta som Gud manade mig till ville jag nu göra av ”egen vilja”, för jag kände hur mycket kärlek och förlåtelse jag fått av honom. Det fanns inget tvång. Gud hade ju räddat mig från att gå förlorad i all evighet!

Sedan hände övernaturliga saker i mitt liv och jag fick uppleva många bönesvar. Jag läste i Bibeln om tungotal. Det är ett bönespråk, ett ”nytt tal” som Gud kan ge som gåva. Jag bad och fick det. Gud började också använda mig till att be för människor för helande och för att berätta om honom. Jag har nu sett hundratals helanden när jag bett för folk.

Gud gör saker hela tiden, och ibland säger Gud till mig vilka jag ska be för. Min mor blev helad från artros och dålig hörsel. Nu har hon kasserat hörapparaten! Efter att jag testat mig för barnlöshet hade specialistläkaren sagt: ”Ni kan tyvärr inte få barn på den naturliga vägen.” Men några veckor efter att vi gift oss var min fru gravid! Idag har jag tre barn. Vem är den riktiga läkaren?

En större längtan hade nu växt inom mig, att döpa mig under vatten, trots att jag är barndöpt. Jag förstod och läste att mitt barndop inte gällde eftersom dopet är ett personligt val, och ett spädbarn kan ju inte bestämma om man vill tro eller inte. Då du döper dig ”i din egen tro” blir du lovad den helige Anden som visar dig hur du ska leva.

Detta var lite om det nya livet jag fått av Herren. Jag har nu gått med Gud i åtta år och varje dag blir jag omsluten av hans nåd och jag är tacksam för allt.

Guds välsignelse!

Relaterade artiklar

Back to top button