LivsberättelserMänniskor berättar hur de blev kristnaMirakel och helandeNyheter

Björn: Läkaren sade att jag hade högst ett år kvar att leva!

Björn var fast i narkotika och satt många år i fängelse. Men efter att ha varit med om en stor olycka lämnade han sig till Jesus – och det förändrade hans liv.


Guds frid! Jag som skriver detta är uppväxt i ett kristet hem. Men mitt liv har varit med en annan herre. Som 13-14 åring föll jag i narkotikaanvändande och har levt i det i 35 år. Men 1990, när min mor låg på dödsbädden, så sade jag till henne: ”Om du fick leva i sex månader till skulle jag bli frälst.” Då tittade hon på mig och sade:

– Jag har ingen oro. Min Herre har lovat att alla mina barn skall bli frälsta!

Så sträckte hon upp sina händer och gick hem.

Men jag blev besviken på Gud och gick ut i världen värre än någonsin. Tre år efter blev jag överkörd av en lastbil på 53 ton. Jag blev krossad i ben och bäcken, och revbenen gick genom lungorna. Jag blev liggande i en gipsvagga under tio månader.

All ära till Jesus Kristus och att man får vara ett redskap i hans händer. En som mig, som ingenting var, lyfte han upp.

När jag låg där kom läkaren in och sade jag hade högst ett år kvar att leva. Jag lämnade då mitt liv till Jesus, för att inte gå förlorad. Bara några dagar efter kom en man med en Bibel och sade att Herren sagt att jag skulle ha den. Jag slog upp Bibeln och fick fram Job 5:18:

”Ty om han och sargar, så förbinder han ock, om han slår, så hela ock hans händer.”

Då visste jag att jag skulle bli frisk.

Jag gick in på LP stiftelsen och fick tjäna Gud i sex år inom LP. Jag fick se många av mina gamla vänner bli frälsta. Men även fast det hände så mycket i mitt liv, så gick jag ut i värden och lämnade Jesus. Jag var många år i fängelse. I 12-13 år var jag ifrån Herren.

2012 åkte jag till Evangeliesenteret i Norge och var där i tio månader. Då fick jag en tjänst på LP i Skara. Men samtidigt blev min 20 årige son mördad, och jag föll igen.

Den 17:e november bestämde jag mig för att återvända till Evangeliesenteret och denna gång gav jag Jesus allt.  Jag hade dragit på mig ny hepatit och förstört min kropp, men Jesus är god och rörde vid mig igen.

Idag har jag fått kontakt med mina barn. Jag har ett hem där jag tar emot människor från gatan och många har fått möta Jesus här. Men så har jag varit sjuk och vet att satan vill stoppa mig i detta arbete. Men trots det har jag boendet, och Herren har lovat att jag skall bli fullt frisk, så att jag kan tjäna honom fullt ut. Jag har varit ute med Dag Järnmark och vittnat på gator och torg, och det var underbart. Nu har jag två som bor här, och jag märker hur Herren håller på att hela mig. Den Onde får ge vika!

Detta år som kommer skall bli ett nådens år där vi kommer se människor bli lösta och fria. All ära till Jesus Kristus och att man får vara ett redskap i hans händer. En som mig, som ingenting var, lyfte han upp.

Gud välsigne er alla! Han älskar oss alla – ingen mer eller mindre.

Relaterade artiklar

Back to top button