LivsberättelserMirakel och helandeNyheter

Mats: Jesus helade mig från bipolär sjukdom!

Mats var sjuk i bipolär sjukdom, men under ett tältmöte hände något som kom att förändra de efterföljande 20 åren.


Jag jobbade på ett kristet pensionat i Askim utanför Göteborg. Jag levde med bipolär sjukdom och hade det jättejobbigt. Jag hamnade in på psyket med jämna mellanrum.

En dag restes ett jättestort tält upp alldeles nära pensionatet, och det framgick att det skulle bli väckelsemöten där. Predikant var Roger Larsson från Frälsningsarmén.

Jag blev intresserad och beslöt att gå på mötena. Redan första kvällen skedde helandeunder, och stämningen var hög. Det var samma sak andra och tredje dagen. Jag var ledsen att Roger inte kommit till mig, men beslöt att gå på det fjärde och sista mötet.

Då jag satt i tältet bland ca 500 människor, så hade jag en enda bön: ”Helige Ande, skicka Roger Larsson att komma till mig.” Det enda som betydde något var att jag skulle få ett möte med den Helige Ande. Jag bad med darrande läppar: ”Jesus kom nu till mig!”. Det var en enkel bön.

Mitt i allt såg jag Roger komma gående rakt mot mig. Roger har gåvan att se en eld på den persons huvud, som behöver helande. Han kom och talade direkt till mig. Det var ingen som hade berättat för Roger om mig och min sjukdom, men han nämnde min diagnos, bipolär sjukdom. Jag brast ut i gråt. Det var den Helige Ande! Jag visste det.

Tältet var fullt av människor som sökte ett möte med Jesus. Roger bad mig komma, och jag gick fram. Han välsignade mig, och jag föll mjukt till golvet, som i bomull. Då öppnade Roger sin mun och sade:

– Jag ser ljus!

Efter mötet, då de flesta gått sin väg, så gick jag fram till Roger. Han såg på mig och jag frågade om han kände mig. Han såg ut som ett frågetecken.

– Men för några minuter sedan sade du ju min sjukdom, sade jag.

Han tittade på mig och sade att det är den Helige Ande som gör det. Jag tackade Jesus och gick hem, full av glädje. Jag flög till Finland och började mitt liv på nytt.

Idag har jag varit 20 år utan psykiatrisk vård – förutom en kort tid på sjukhus för ett år sedan. Min psykiater är av den åsikten att någonting positivt hänt med mig. Men jag vet själv att någonting har hänt, jag behöver inte någons vittnesbörd. Jag ger all ära åt Jesus Kristus Guds enfödde Son!

Tack Jesus!

Relaterade artiklar

Back to top button