LivsberättelserNyheter2Övriga vittnesbörd

Mats: Pengarna miste sitt värde totalt!

Mats gamla liv handlade om att bli rik, men Jesus gjorde honom fri från slaveriet under pengarna.


Enligt mig är meningen med livet att hitta Jesus! Den som hittar Jesus kommer aldrig att vara densamme. Då jag hittade Jesus – eller rättare sagt Jesus lät mig finnas av Honom – vändes allt i mitt liv upp och ner. Jag ska berätta vad som hände.

Mitt gamla liv handlade om att bli rik, men då jag kom till Jesus inträffade den största inflationen i mitt liv. Ja, jag skriver inte för att brösta mig utan för att ”blotta” mitt innersta. Pengarna miste sitt värde totalt! Kvällen 1984, då jag gav mitt liv åt Jesus, grät jag av lycka. Du kanske frågar dig själv om jag är riktigt klok, men det har ingen betydelse för mig. Jag sålde allt jag ägde, det var ju nu bara skräp. Idag har jag ingenting annat än en dator, min kamera, och två 50 euros-sedlar till mat, som jag fått av en vän. Men i övrigt vill inte ha något, jag bara längtar efter att få komma till min Herre och min Gud.

”Snälla du, sök inte efter att bli rik i den här världen! Du kommer aldrig att bli lycklig.”

Det som förvånar och skrämmer mig är hur de troende vill bli rika i den här världen. Min vän sade att han hört en man säga att framgångsteologerna ger bort pengar för att få hundrafalt tillbaka. Men jag ger bort pengar för att bli av med dem! De har inget värde för mig. I Skriften säger Jesus via Paulus: ”Kärlek till pengar är en rot till allt ont.” (1 Timoteusbrevet 6:10) Varför vill troende då få pengar? Det fattar jag inte, det går över min horisont.

Vad är då viktigt för mig? Det är att få fyllas av Jesu kärlek och den glädje som inte kan beskrivas med ord. Då Jesus kommer med sin glädje är det fantastiskt. Glädjen Jesus ger är stor, ja, så stor att jag inte kan fatta hur man kan leva utan den. I Skriften säger Jesus:

”På samma sätt, säger jag er, blir det glädje bland Guds änglar över en enda syndare som omvänder sig.” (Lukasevangeliet 15:10).

Jesus har ju gjort oss till människofiskare. När man får en ”fisk” som kommer till Jesus är glädjen som störst. Den himmelska glädjen i Anden är inte som den glädje världen ger. Den glädje Jesus ger är så mycket högre – som himlen är högre än jorden.

Kämpa inte för att få pengar! Ge i det dolda och du kommer att bli lycklig. Då man ger pengar åt de fattiga som inte kan betala tillbaka så är det ”öppen himmel!” Då jag kom till Jesus miste pengarna som sagt sitt värde för mig. Snälla du, sök inte efter att bli rik i den här världen! Du kommer aldrig att bli lycklig.

Varför talar jag så mycket om pengar? Det hjärtat är fullt av talar ju munnen. Ja, det är så enkelt att jag levt i många år under penningslaveriet – som kristen. Men Jesus tog mig på bar gärning och berättade för mig om sin syn på pengarna. Nu är jag igen vid den punkten att jag har haft en total omvändelse på nytt! Det som jag nu söker är att lära känna Jesus. Det första och viktigaste är att lära känna Jesus genom att läsa i Skriften. De talar stundom varning, stundom tröst.

Det finns ett härligt bibelord som jag älskar, Matteusevangeliet 13:44. Det är Jesu liknelse om en man som hittar en skatt i en åker och går bort och säljer allt för att få köpa åkern. ”Skatten” är himmelriket! Jag kommer inte berätta mer om Jesus för dig nu, utan istället ge dig en nyckel till att börja lära känna Jesus: Dela med dig och du kommer att bli världens lyckligaste människa.

Relaterade artiklar

Back to top button